Paulien van Dommelen
Praktijk voor Klassieke Homeopathie

 

 

HOMEOPATHIE

 

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een natuurlijke en effectieve geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Bij ziekte functioneert dit zelfgenezend vermogen niet optimaal. De homeopathische behandeling is erop gericht om dit zelfgenezend vermogen te activeren en optimaliseren zodat het de gezondheid kan bewerkstelligen/handhaven.

Het is een holistische geneeswijze, d.w.z. dat er naar de mens in zijn totaliteit wordt gekeken.

 

Het individu

Ziek zijn drukt zich uit in symptomen die kenmerkend zijn voor de op dat moment te behandelen ziekte en het individu. Ieder mens reageert weer anders op stressfactoren. De één krijgt er een maagzweer van, bij de ander zorgt het voor hoofdpijn, weer een ander krijgt huiduitslag of voelt zich huilerig of geïrriteerd, etc.

De wijze van uitdrukken (het karakter van de symptomen) is afhankelijk van de onderliggende gesteldheid ook wel de constitutie van de patiënt genoemd. Op deze individuele symptomen worden de passende homeopathische middelen uitgezocht.

 

Dit is een zeer beknopte uitleg over homeopathie. Wilt u wat uitgebreider hierover lezen dan verwijs ik u naar de website www.klassiekehomeopathie.nl

 

   

 

 

 

 

 

Home

Homeopathie

Welke klachten

Contact

Route

Tarieven

Links